ia’s julknäck med flingsalt och pekannötter

Vad är en jul utan knäck? Inte riktigt riktig helt enkelt. Här är en liten twist på vår klassiska knäck. Smarrigt värre.

Ingredienser Grundrecept ca 75 st

2 dl vispgrädde
2 dl sirap
2 dl socker
2 msk smör
3/4 dl pekannötter
1/2 tsk flingsalt

Gör så här
1. Ställ knäckformarna på en plåt eller långpanna. Blanda grädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull.

2. Koka blandningen utan lock tills temperaturen är 125°C eller tills blandningen håller för ett kulprov.

3. Hacka pekannötter och tillsätt dem plus flingsalt strax innan knäcksmeten är färdig. Fyll smeten i knäckformar och dekorera eventuellt med lite flingsalt. Låt stelna. Förvara i burk med lock och smörgåspapper mellan varje lager.

Tagga gärna din knäck med #landetbakar

 

Ia Lundqvist Pettersson | VD/AD/Bakexpert | Landet Reklambyrå