Fröken Ur

Fröken Ur lanserades som automatisk taltjänst över telenätet 1934. Televerket som det hette när jag var i skolåldern levererade Fröken Ur.

Innan alla hade en mobiltelefon som automatiskt visade rätt tid, och det är faktiskt inte länge sedan, då fick man ställa klockan. Ställa klockan.. när sa man det senast? Alltså vrida visarna till rätt läge och se till att den gick rätt. För det ville man ju att den skulle göra. Hur gjorde man det då. Jo man ringde Fröken Ur. 90510.

Medverkar i detta avsnitt
Sven-Christian Ebenhag, Senior forskare tid & optik, Research Institutes of Sweden RISE
Johanna Herrman Lundberg, Fröken Ur
Camilla Fritzén, Fröken Elvis
Ingmar Nilsson, Lill Ingmars
Jojje Pettersson

Övrig credits: Johan Eklund på PRV, Magnus Limås på Telia, Lill Ingmars med låten Fröken Ur, Fröken Elvis med låten Tid.

Vi tar mer än gärna emot kommentarer och tips. Allt för att kunna göra den här podden bättre och bättre.

Kontakt
Email | Facebook | Instagram | Youtube

Har du tips på något vi bör få med i dessa avsnitt så blir vi jätteglada om du kontaktar oss. Antingen kontaktar du oss i våra sociala kanaler på Instagram eller Facebook eller så mailar du oss på varumarket@landetreklam.se

Varumärket avsnitt

Melodifestivalen

Melodifestivalen

Avsnittet om Melodifestivalen fokuserar på den varumärkesresa som gjorts under 2000-talet. Medverkar gör Dallas Sthlm och Michael Feiner.

Snowracer

Snowracer

SnowracerNär jag var 10 år då fick jag en snowracer i julklapp. Den var blå, hade de nya breda skenorna och en sportig ratt. Jag kom ihåg att jag inte ens kunde vänta in morgondagen utan trots att det var mörkt ute på julafton så drog man med sig den till närmaste...

Pucko & Halv special

Pucko & Halv special

Pucko & Halv specialSedan slutet på 50-talet har Pucko, den lilla flaskan med 2 dl chokladmjölk varit en självklarhet tillsammans med korven på alla sveriges gatukök. För många är den liksom lika självklar som korven. Ingen pucko, ingen korv. Ingen korv, ingen...

Folkvagn

Folkvagn

Podavsnittet om Folkvagn publiceras 14 januari 2021FolkvagnDet finns bilar som liksom aldrig förlorar sitt värde. Framförallt om dom har kultförklarats, Där det finns en kultur som drivs vidare av entusiaster. Folkvagn, Folka, Beetle, bubbla, bagge.. Kärt barn har...

Jultomten

Jultomten

Jultomten. Visste ni att just det här utseendet av jultomten började etsas in som standardutseende av Coca Cola för 100 år sedan.

Trangia

Trangia

Trångsviken. En av de tidiga företagarna startade sitt företag redan 1925 och det skulle visa sig att det resulterade i en produkt som de flesta av oss tagit del av faktiskt över hela världen.

JOFA

JOFA

Detta avsnitt handlar om JOFA. Medverkar gör förrutom Jojje Pettersson:
Håkan Södergren – Ishockeyspelare
Johnny Martinsson – fd. VD JOFA
Leif Skottheim – Produktutvecklare JOFA

Mer om Fröken Ur

Hela samtalet med Lill Ingmars

Klicka här för att lyssna på hela samtalet här

Hela samtalet med Sven-Christian Ebenhag på RISE

Klicka här för att lyssna på hela samtalet här